Aprilfeesten

★★★ A P R I L F E E S T E N ★★★

De Aprilfeesten komen er weer aan! Het jaarlijkse buurtfeest voor de Nieuwmarkt, nu voor de 30ste keer. Het leukste niet-bewaarde geheim van Amsterdam.

Hou dit evenement goed in de gaten voor de programmering, maar verheug je alvast op:

✪ Rondjes in het kleinste reuzenrad 
✪ Zweven met de Zwerver
✪ Bandjes in de Bogentent
✪ Hapjes uit de Cantina Mobilé
✪ Swingen in de Torenkamer
✪ Het Flipperkasttoernooi
✪ De schaaksimultaan 
✪ Het traditionele buurtontbijt

♬♬♬ PROGRAMMA ♬♬♬

Het programma is nog geheim, maar zal uiteindelijk hier geplaatst worden. Reageer in elk geval niet te verbaasd op de aanwezigheid van de Wilma's, de Levende Jukebox en DJ Emile Vinyl.

☆☆☆ OVER DE APRILFEESTEN ☆☆☆

Een jaarlijks buurtfeest op de Nieuwmarkt, bedoeld om bewoners bij elkaar te brengen. Georganiseerd door mensen uit de buurt- zonder winstoogmerk, subsidie, entreegeld of reclame. 

Dertig jaar geleden begon het met bewoners die verschillende tenten en wagens uitstalden op het plein, om zo het beginnende festivalseizoen voor te bereiden. Dit groeide tot een bruisend buurtfeest, dat een aantal jaren later de Aprilfeesten gingen heten. Eind april bleek vanouds de tijd dat er jaarmarkten en later kermissen op de Nieuwmarkt waren- perfecte timing dus. 

Waarom vooral nu belangrijk? Onze buurt is de afgelopen jaren enorm veranderd. Toenemende drukte, AirBnB en commercialisering knagen aan de samenhang in de Nieuwmarktbuurt. En daarmee des te meer reden om eind april met nieuwe- en medebewoners het glas te heffen op onze prachtige, karaktervolle buurt.

Tot op het plein!

★★★★★★★★

Koen, Clara, Bram, Madje, Agniet, Tomas, Twan, Marielle, Storm, Willem, Hector, Flip, Sander en Astrid

Vragen? Opmerkingen? 
Mail aprilfeesten@gmail.com of bel 0642990005.

★★★★★★★★

DE BOGENTENT ☆ CANTINA MOBILE ☆ LA MOLINA ☆ DE TORENKAMER ☆ ZWEEFMOLEN DE ZWERVER ☆ CLUB DE VILLE

★★★★★★★★

P.S. Waarom dit jaar online?
De Aprilfeesten zijn van origine gehuld in geheimzinnigheid. De 'SSSST'-matroos symboliseert dit. Niemand wist precies wanneer de Aprilfeesten op het plein zouden neerstrijken. Niemand wist (en weet) precies hoe lang de Aprilfeesten al bestaan. Toch zien we dat het steeds drukker wordt op dit kleine buurtfeestje. We zijn daarom voor het eerst -ooit- online te vinden. Zodat we ook aan niet-bewoners kunnen uitleggen wat we zijn, wat we doen, én wat er wel of niet mag op ons feest. Een experiment, dus.

Altre informazioni

Dal 25/04/17 al 30/04/17

Contatti

Social

Tutti gli eventi per aprilfeesten

Nessun evento presente